De Himet zelf-maak-tand is gemakkelijk, eenvoudig en snel zelf te maken, waardoor je weer met een zelfverzekerde glimlach verder kunt. tijdelijke tand

Instructie voor de Himet tand

1. Zoek de juiste tand (facing/voorkant) uit,  die op de plek van de ontbrekende tand past. Houd voor de spiegel de facing bij de plek van de ontbrekende tand, zodat deze wat maat betreft het beste overeenkomt met de ontbrekende tand.
 * Eventueel kunt u de geselecteerde tijdelijke tand/facing lichtjes vijlen en vormen om perfect in de ruimte te passen. *
 2. Gebruik bij voorkeur een waterkoker en laat het water iets afkoelen. Gebruik ongeveer 10 paskralen uit de set en doe deze gedurende 2 minuten in een kop heet, niet kokend water. De paskralen beginnen bij ongeveer 65º zacht te worden.
 3. Zodra de paskralen helder zijn, gebruikt u een metalen vorkje en haalt u de paskralen uit het hete water. Maak met u vingers van het doorzichtige, verzachte materiaal (pas op materiaal kan heet zijn) een bolletje. Plaats dit aan de achterzijde van de facing.
 4. Plaats nu de facing met het materiaal op de plaats van uw ontbrekende tand.
 5. Terwijl het materiaal nog steeds zacht is, plaatst u uw duim aan de binnenzijde van de tand en vormt u het materiaal tegen de achterkant van uw aangrenzende tanden. (beetje glad maken)

Zodra het pasmateriaal hard wordt (dit duurt 1-3 minuten),  zullen uw omliggende tanden fungeren als een anker om de Himet tand op zijn plaats te houden.
 6. Als uw ontbrekende tand groot is, moet u waarschijnlijk meer van de paskralen gebruiken om de leegte te vullen.

7. Haal voorzichtig de Himet tand eruit en houd deze in koud water, zodat de tand kan afkoelen en uitharden.

 

Test nu of de tand goed op zijn plaats zit. Als de tand niet fijn zit, kunt u deze weer in heet water zacht maken om de tand beter passend te maken.


Voor extra comfort en meer houvast bij het dragen van de Himet zelfmaak tand kunt u ook kleefpasta van de drogist gebruiken.

 

www.helpikmiseentand.nlManual: